Mart 27, 2013

1602 ~ Neil Gaiman


Kelimelerin kifayetsiz kaldığı; ama tanıtmadan/önermeden de huzur bulamayacağım bir kıymetlimis var  sırada. Neil Gaiman'ın çizgi-roman kudretinin her sayfadan bize göz kırpıp durduğu bir kıymetli. 1602 gerek fizikî gerekse de içsel özellikleriyle tatmin garantili bir eser. O kadar tanıdık ve aynı zamanda o kadar farklı bir konusu var ki.

Almak için çokça zaman beklemem, bulmak için ise hayli aramam gerekmişti. Nihayetinde Kadıköy'de bir sahafta, orijinal olarak, çok da uygun fiyata satın alıp Gaiman kurgusunun keyfini birkaç uzun gün boyunca sürmüştüm. İyi bir haber vereyim, bu cümlelerim korkutmadan: Şimdilerde 1602'yi bulmak çok da zor değil. Herhangi bir d&r'da gayet gözünüze çarpabilir, aklınıza yatabilir, eliniz uzanabilir; ve sahip olabilirsiniz. Olmalısınız.

Mart 23, 2013

Charlie'nin Çikolata Fabrikası ~ Roald Dahl


Yaklaşık bir hafta önce mail adresime idefix'ten gelen bir mesaj sayesinde, uzun zamandır okumam gerektiği aklımı kurcalayan Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nı edindim. Hem de üç boyutlu olarak! Etiket fiyatı 50 lira olan bu şahane şey bir hafta süre ile %50 indirimde imiş. İdefix ile yaşadığım sipariş gecikme sorunlarını ânında gözardı ediverdim; bu fırsat kaçmazdı!

Bu yorum daha çok kitabın bu hâlinin bir tanıtımı olacak. Zira kitabın konusunu bilmeyen kaç kişi vardır ki? Yine de pek az olsa da bilmeyenler için küçük bir değintiyi uygun buluyorum:

Mart 02, 2013

Eragon ~ Christopher Paolini


Bu kez yorumlar Miras Döngüsü'ne! Yeni(den) bir seri, yeni(den) soluksuz okunan binlerce satır. Christopher Paolini'nin 15 yaş mahsulü bu kitabına ön yargıyla başlayan herkese pişman olma garantisi verilir!

Miras Döngüsü aslında bir üçleme olarak kalması planlanmış bir seri iken Paolini'nin dördüncü kitabın geleceğini duyurması üzerine serinin Miras Üçlemesi adı, Miras Döngüsü'ne dönüştü. Seriyi oluşturan kitaplar sırasıyla Eragon, Eldest, Brisingr ve Miras. Taze taze bitirmişken Eragon yorumunu geciktirmek istemedim.

Kitabın arka kapağında yalnızca şunlar yazılı:

"Bir çocuk..
Bir ejderha..
ve Soluksuz Macera!"

Yeterince üst kapalı olarak verilmiş bu özeti biraz açmak, niyetim.

Öncelikle, kitabın giriş bölümünü çok beğendim. Kazara bir gün televizyonda yayınlanan filmine denk gelmiş olduğum için giriş ve konu hakkında az çok fikrim vardı. Filmle kitapta birbirini tutan ender tasvirlerden biri, giriş bölümü.

Bir elfin yanında iki koruyucu ile birlikte bir emaneti sağ salim kendi topraklarına götürmek üzere yoldayken karşısına çıkan Shade ve ekürisi kitabın ilk bölümünü oluşturuyor. Yol alırken saldırıya uğrayan elf, emaneti koruyabilmek için, Shade onu elinden almadan sihirle başka bir yere yolluyor. Ve bölüm bitiyor.

Sahne değişiyor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hera Eheres. Blogger tarafından desteklenmektedir.